Дозвольте мені почати з твердження, що карнітин не є небезпечним і є дуже безпечною і ефективною добавкою. Недавня плутанина щодо карнітину виникла з нового дослідження, в якому повідомлялося про можливий зв'язок між карнітином і атеросклерозом. Але перш ніж я заглиблюючись в деталі цього некоректного дослідження, давайте спочатку ближче розглянемо карнітин та те, що він робить у вашому організмі.

L-карнитин или просто карнитин («L» относится к биологически активной молекуле карнитина) часто называют аминокислотой , но это не настоящая аминокислота. Карнитин является аминокислотоподобным соединением, которое вырабатывается в организме из аминокислот лизина и метионина .

Его название происходит от греческого слова плоть или мясо, carnus. Не случайно, в нем много красного и молочных продуктов, но его также можно найти в различных орехах, злаках и зеленых овощах. Ваше тело также естественно производит карнитин, и если у вас хронический дефицит, вы изо всех сил пытаетесь использовать жир в качестве топлива. Это может привести к мышечной слабости, задержке роста и увеличению печени, среди многих серьезных проблем.

Одна з основних ролей, яку карнітин відіграє в організмі, полягає в сприянні транспортуванні жиру в мітохондрії клітин, таких як м'язові клітини. Саме тут, в мітохондріях, жир спалюється як паливо. Ось чому карнітин є популярним інгредієнтом в сжигателя жиру. Дослідження підтверджують, що додавання карнітину збільшує кількість спалюваного жиру, особливо під час тренувань. Це збільшує втрату жиру, а також підвищує витривалість м'язів, економлячи м'язовий глікоген.

Також було виявлено, що карнітин покращує кровотік за рахунок збільшення вироблення оксиду азоту. Це розслабляє гладку мускулатуру кровоносних судин, змушуючи їх розширюватися, дозволяючи більшій кількості крові текти через. Це може додатково сприяти м'язової витривалості за рахунок кращого надходження поживних речовин і кисню в працюючі м'язи, а також допомагає поліпшити відновлення після тренування.

ПРО ЦЕ ДОСЛІДЖЕННЯ

З усіма цими перевагами карнітин звучить як досить корисна добавка. Таким чином, вас, ймовірно, бентежить, чому New York Times і багато інших газети раптово повідомляють про карнитине, як ніби він вас вб'є. У них навіть є дослідження, щоб підтримати цей сенсаційність! Але давайте уважніше подивимося на це дослідження.

Він був опублікований в журналі Nature Medicine дослідниками з клініки Клівленда. Вони повідомили, що кишечник містить мікробіоту, яка може перетворювати карнітин в тріметіламін-N-оксид (ТМАО), органічна сполука, яка може сприяти атеросклерозу. Вони також повідомили, що споживання карнітину підвищувало рівень ТМАО у тих, хто їсть червоне м'ясо, але не у веганів, через різницю в кишкових мікроби у всеїдних і веганів або вегетаріанців.

ЗАСТОСУВАННЯ КАРНІТІН ЗБІЛЬШУЄ КІЛЬКІСТЬ СПАЛЮВАНИХ ЖИРА, ОСОБЛИВО ПІД ЧАС ТРЕНУВАННЯ.

Так в чому проблема? Серед основних недоліків цього дослідження, дослідники заснували багато зі своїх висновків про ТМАО на дослідженнях, проведених на мишах. Таким чином, ми не знаємо, чи дійсно TMAO викликає серцево-судинні захворювання у людей. Інша проблема полягає в тому, що людський компонент їх дослідження складався тільки з шести чоловік: одного вегана і п'яти м'ясоїдів. Шестеро людей навіть близько не є достатніми суб'єктами, щоб робити висновки.

Крім того, після прочитання дослідження, мене цікавить здоров'я цих м'ясоїдів. Регулярно вони займалися спортом? Вони їли здорову дієту? Всі ці фактори можуть сильно вплинути на мікробіоту кишечника людини. Коротше кажучи, це дослідження в кращому випадку слабке, тому візьміть його з зерном солі розміром з чашку.

ДОСЛІДЖЕННЯ, ПРО ЯКИЙ ВИ НЕ ЧУЛИ

Дослідження Cleveland Clinic - не єдине велике дослідження карнітину, яке з'явилося недавно. Нове дослідження мета-аналізу, опубліковане в журналі Mayo Clinic Proceedings, проаналізувало 13 різних досліджень впливу карнітину і серцево-судинних захворювань. Дослідники повідомили, що карнітин дійсно корисний для боротьби з серцево-судинними захворюваннями, які не сприяючи цьому. Ви правильно прочитали.

Зокрема, вони виявили, що додавання карнітину знижує смертність від усіх причин майже на 30 відсотків, знижує серцеві аритмії на 65 відсотків і зменшує симптоми стенокардії на 40 відсотків. Крім того, вони відзначили, що дослідження показують, що карнітин допомагає запобігти атеросклерозу, а не веде до нього.

Досить легко пояснити, як дослідження клініки Клівленда отримало такі великі заголовки. Як тільки одна відома газета вирішила працювати з останньою дозою загибелі та темряви, десятки інших, здавалося б, не мали вибору. Я був би щасливий, якби більш позитивне дослідження набуло лікування того ж рівня, але я не затримую подих.

РУХ ВПЕРЕД З карнітин

Якщо ви приймаєте карнітин зараз, відчувайте себе в безпеці, продовжуючи приймати його для кращої витривалості під час тренувань, більшого росту м'язів і збільшення сили, а також поліпшення втрати жиру. На підставі дослідження в журналі Mayo Clinic Proceings, він також може запропонувати цілий ряд інших переваг для здоров'я, в тому числі поліпшення серцево-судинної системи.

Оскільки L-карнітин вимагає надходження інсуліну в м'язи, я раджу вам приймати близько 2-3 грамів L-карнітину або L-карнітину L-тартрату (Carnipure), або з їжею з високим вмістом вуглеводів, або з протеїновим коктейлем. Хороші часи для цього - вранці з першим прийомом їжі і прийомом їжі до і після тренування.

Слідуйте за нами на Facebook